tiistai 1. joulukuuta 2009

Piristävää salaattia


Salaattien rakentelu on mukavaa, tulos on aina vähän erilainen riippuen kotona olevista aineista. Teen salaatin yleensä yhden tai korkeintaan kahden pääraaka-aineen ympärille ja lisään elementtejä vähän fiiliksen mukaan; rapeaa, suolaista, purtavaa. Kesäisin salaatti on usein aikuisten pääruoka, mutta talvella salaattien osuus on vähäisempi.
APPELSIINISALAATTI

3 appelsiinia
2 punasipulia
1 avokado
lehtisalaattia
pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä
tummaa balsamicoa
oliiviöljyä

1. Kuori appelsiinit veitsellä, jotta valkoinen osa saadaan pois, viipaloi
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja lohko reiluiksi paloiksi
3. Rakenna salaatti, pohjalle salaatinlehtiä, sitten appelsiinia, sipulia ja avokadoa vuorotellen, päälle pinjansiemeniä
4. Rouhi pinnalle mustapippuria ja lorauta vähän balsamicoa & oliiviöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti