maanantai 14. joulukuuta 2009

Makua siideristä

Sunnuntain ruoka perustuu kopioituun reseptiin, tällä kertaa perjantaireseptistä lainattuun sinappi-siideripossuun. Possu sinappikermakastikkeessa on jonkinlainen
klassikko ja olen aiemmin varioinut sitä muunmuassa kurkkusalaatilla, mutta siideri oli uusi lisä. Kun kopioin reseptiä, teen (yleensä) ensimmäisen kerran orjallisesti ohjeen mukaan, mutta jatkossa sovellan reseptin omaan makuun tai kaappien antimiin sopivaksi. Tämäkin oli muiden perjantaireseptien tapaan selkeä ja maukas ohje. Sinapin tulee kuitenkin olla juuri reseptissä mainittua ja siiderin aitoa englantilaista/ ranskalaista, suomalaiset limusiiderit eivät mausta kastiketta samalla lailla. Kuvan siideripullosta riitti mukavasti lasilliset ruuan seuraksikin. Pikkuisen muuntelin reseptiä jo nyt, ja seuraavalla kerralla lisään mukaan omenaa, joku kirpeähkö lajike, kuten Granny Smith tai kotimainen Valkea kuulas, sopisi hyvin.


POSSUA SINAPPI-SIIDERIKASTIKKEESSA

4 kasslerpihviä
1 sipuli
2 rkl Al Alcienne Dijon sinappia
1,5 dl kuivaa omenasiideriä
2 dl kermaa
tilkka vettä
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

1. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla
2. Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli pannulla ja siirrä korkeampi laitaiseen matalaan kasariin
3. Paista pihvit pannulla ja siirrä kasariin, huuhtele pannu vedellä ja kaada vesi kasariin
4. Lisää kasariin siideri ja anna kiehahtaa
5. Lisää joukkoon sinappi ja kerma ja anna kiehua 10 minuuttia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti