maanantai 21. joulukuuta 2009

Vitamiineja jälkiruuassa


Tuhdin talvisen padan jälkeen kaipaa jotain raikasta jälkiruuaksi. Joulun Ruoka-Pirkassa oli maustetun hedelmäsalaatin ohje, joka päätyi vähän mukaillen kokeiluun. Aiemmin olen kokeillut kanelia ja inkivääriä hedelmien mausteena. Tämän ohjeen kardemumma oli uusi ja kannattava tuttavuus.

HEDELMÄSALAATTI

2 päärynää
250g viinirypäleitä
1 tlk (400g) mangoviipaleita
4 rkl kuivattuja karpaloita
1/2 tl kardemummaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

1. Pese ja kuutioi päärynät ja halkaise viinirypäleet, valuta mangoviipaleet
2. Pane hedelmät tarjoiluastiaan ja lisää karpalot
3. Mausta sitruunanmehulla, raastetulla kuorella ja kardemummalla. Anna vetäytyä viileässä ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti