Viime lauantaina ruoka haki inspiraation aasialaisuudesta.
KALARAPUPIHVIT
2 pss a`180g pakastekatkarapuja
400g lohta
kuivattu punainen chili
2 nippua kevätsipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl kalakastiketta
1 kananmuna
**
rypsiöljyä
1. Sulata katkaravut.
2. Hienonna ravut ja kuutioi lohi pieneksi
3. Viipaloi kevätsipuli, hienonna chili ja valkosipuli
4. Yhdistä aineet, lisää sekaan kalakastike ja muna ja sekoita. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin. Ota kaapista 15 min ennen paistamista
5. Laita wokki-/ paistinpannuun reilusti rypsiöljyä, muotoile taikinasta pihvejä (taikina on aika hajoavaa) ja paista molemmin puolin rapeiksi
SEESAMINUUDELIT
500g munanuudeleita
**
3 rkl seesamiöljyä
3 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu punainen chili
1 limen raastettu kuori
3 rkl limen mehua
3 rkl seesaminsiemeniä
4 rkl soijaa
mustapippuria
**
4 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1. Paahda seesaminsiemenet
2. Hienonna valkosipuli ja chili, raasta limen kuori ja purista mehu
3. Yhdistä kastikkeen aineet
4. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan, valuta hyvin ja lisää kastike, lisää hienonnettu korianteri ja sekoita hyvin. Tarjoile heti.
Nuudeliohje on alunperin Complete Thai cooking -kirjasta. Olen vähän muutellut mittasuhteita ja jättänyt ohjeesta maapähkinävoin pois.
THAIKURKUT
1/2 kurkkua
3 rkl sweet chili -kastiketta
1. Vedä kurkusta juustohöylällä suikaleita kiertäen kurkkua ympäri. Jätä siemenosa käyttämättä
2. Kaada sweet chilikastike kurkkusuikaleiden päälle ja sekoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti