sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Keltaista pastaa

Parhaat pastakastikkeet perustuvat selkeisiin makuihin ja vain muutamaan raaka-aineeseen. Tämäkin ohje on yksinkertainen, mutta käy juhlavammankin aterian osaksi. Parhaimmillaan kastike olisi tuoreista äyriäisistä valmistettuna, joita peruskauppojen valikoimissa ei juurikaan ole. Toisaalta on kastike valmistunut mökillä pelkistä pakastekatkaravuistakin ja yhtä hyvää oli! Nyt mukana oli hyviä pakasteäyriäisiä vähän fiiliksen mukaan. Tässä olen puritaani, äyriäispastan päälle ei raasteta parmesaania!

SAHRAMI-ÄYRIÄISPASTA

500 g spagettia

250 g jättikatkaravun pyrstöjä
200 g sinisimpukoita
250 g äyriäissekoitusta
rypsiöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
1 appelsiini
2 pss sahramia
1 lasi kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria

1. Ota äyriäiset sulamaan hyvissä ajoin
2. Sekoita sahrami viinilasilliseen
3. Kuori sipuli, leikkaa kahtia ja taas kahtia ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi
4. Kuori ja hienonna valkosipuli
5. Pese appelsiini ja raasta sen kuori sekä purista mehu
6. Pese ja viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Jätä lehtitupsut pinnalle koristeeksi
7. Kuullota sipulit ja fenkoli rypsiöljyssä. Lisää sahrami-viiniseos, appelsiinimehu sekä kuoriraaste ja sekoita hyvin. Lisää kerma, suola ja pippuri ja anna kiehahtaa. Tähän asti voit valmistella etukäteen
8. Laita pasta kiehumaan
9. Pastan ollessa "minuuttia vaille valmis" kaada äyriäiset kastikkeeseen, kiehauta ja tarkista maku
10. Kaada pastasta vesi pois ja kaada tarjoiluastiaan ja kastike päälle, pinnalle fenkolin lehtitupsut hienonnettuna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti