VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA
2 pakettia (a`500g) voitaikinaa
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl puuroriisiä
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta
( 1/2 prk tomaatti-basilika kevyt creme fraiche)
*
kananmuna voitelemiseen
1. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja paista jauheliha murumaiseksi
3. Sekoita keitetty riisi ja jauheliha ja sipulit, mausta
4. Kaapista löytyi puolikas creme fraiche purkki, jonka lisäsin sekaan. Äidin versiossa sitä ei olisi.
5. Kauli sulaneet voitaikinat pellin kokoisiksi levyiksi. Levitä jauhelihariisiseos levyn toiselle puoliskolle. Kastele levyn reunat vedellä ja käännä toinen puolisko jauhelihariisiseoksen päälle. Painele reunat huolellisesti kiinni haarukalla. Päälle voi tehdä taikinan lopusta koristeitä. Äiti veti yleensä taikinapyörällä pitkiä nauhoja taikinasta ja tekin ristikon.
6. Voitele piirakat kananmunalla ja pistele haarukalla muutama reikä pintaan. Paista 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti