tiistai 1. joulukuuta 2009

Perjantain pihvit

Perjantaisin haluaa jotain helppoa ja nopeaa, ja samalla hyvää viikonlopun aloituksen kunniaksi. Usein valmistuu pastaa tai nuudeleita. Yhtä nopeasti paistuvat myös pihvit, tällä kertaa tonnikalasta. Tonnikalaa paistettaessa on tärkeää, että pihvit ovat tarpeeksi paksuja ja niitä vain käytetään kuumalla pannulla. Läpikypsää tonnikalaa kun saa purkissa huomattavasti edullisemmin. Kesällä grillaan kalan, mutta nyt viileä terassi ei houkutellut eikä parilapannua ole tullut hankituksi hyvistä aikeista huolimatta. Kaveriksi valmistui wasabimajoneesi, koska wasabia oli jäänyt muutaman viikon takaisesta sushin valmistamisesta ja valmismajoneesia meillä on aina kaapissa. Eihän valmismajoneesi omatekoista korvaa, mutta joskus on lupa oikaista. Lisukkeena appelsiinisalaatti, sekä aikuisille & teinille parsaa ja pikkuneidille pariisinperunoita. Parsat ja perunat laitettiin toiselle pannulle ennen majoneesin rakentamista, paistoaika n 5 minuuttia.
TONNIKALAPIHVIT JA WASABIMAJONEESI

tonnikalapihvi / ruokailija
oliiviöljyä/voita
suolaa pippuria

majoneesia
wasabia
1. Valmista ensin wasabimajoneesi sekoittamalla wasabia maun mukaan majoneesiin.
2. Paista pihvit kuumalla pannulla voi/öljyseoksessa max 1 min/ puoli, mausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti