keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Äijäsalaattia


Kylmänä talvipäivänä pitää salaatinkin olla lämmintä. Teen usein pinaattisen lisukkeen, mutta nyt pinaattia oli saatavana vain pienissä rasioissa, jolloin arkiruuan hinta olisi noussut kohtuuttomaksi. Salaatti valmistui siis pikkusalaateista ja oli varsinkin perheen miesväen makuun. Kahdeksankymmentäluvun hitti kiinankaali sopii tähän lisukkeeseen myös hyvin. Salaatti tarjottiin uunilohen kaverina.

LÄMMIN SALAATTI

4 pikkusalaattia
1 sipuli
paketti pekonia
rypsiöljyä paistamiseen
mustapippuria, muskottia

1. Kuori ja viipaloi sipuli, leikkaa pekoni pieneksi ja irrottele salaatinlehdet toisistaan
2. Kuullota sipulit rypsiöljyssä, lisää pekonit ja anna vähän ruskistua
3. Lisää salaatit ja kääntele kunnes alkavat seos alkaa painua kasaan, salaattiin saa jäädä purutuntumaa
4. Mausta ja tarjoile lämpimänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti