SYNTTÄRIKAKKU
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
1/2 dl kasviöljyä (esim Flora Culinesse)
1,5dl vichyä
1,25 dl mangososetta (esim Piltti)
1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe
2. Sekoita kasvirasva, vichy ja mangosose
3. Yhdistä kuivat aineet ja nesteet taikinaksi
4. Voitele kakkuvuoka ja jauhota (gluteenittomilla) korppujauhoilla, kaada taikina vuokaa ja tasoita. Paista 175-asteessa ( kiertoilmauuni) noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä, kumoa jäähtyneenä.
Vichy ja hedelmäsose antavat mehukkuutta kakkupohjaan , joten pohjan kostuttaminen ei ole tarpeen. Täytteessä mansikkasosetta,vaniljasokeria ja kaurakermaa(GoGreen) liivatteella hyydytettynä sekä viipaloituja mansikoita Päällinen mansikoita, joiden päällä kiille hyytelösokerista ja vedestä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti