Olen aikoja sitten onnistunut pilaamaan perheeni opettamalla sen vaatimaan jälkiruokaa aterian päätteeksi. Olen tosin itsekin sitä mieltä, että hyvän aterian kruunaa sopiva jälkiruoka. Noutopöytätyyppisissä tarjoiluissa otan usein alkuruokapöydästä, ja jätän pääruuat väliin, jotta tilaa jää... jälkiruuille ( huom monikko). Nyt valmistui vain yksi jälkiruoka, mutta annoksesta tuli pieni, joten seuraavalla kerralla suunnittelin kaatavani seoksen pieniin laseihin ja kehitteleväni kaveriksi vaikka valkoisen version ja jotain hedelmäistä. Ohje on HS/ Ruokatorstai-kirjasta. Jälkiruuan koristeli teini, joka ei kursaillut kermavaahdon määrässä. Moussessa on mukava mokkainen maku.
MOKKASUKLAAMOUSSE
50 g tummaa suklaata
(1 rivi Fazerin tumma leivontasuklaalevystä)
1 liivatelehti + vettä
tilkka vahvaa kahvia
1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
1. Laita liivatelehti veteen likoamaan viideksi minuutiksi
2. Kuumenna kahvi kiehuvaksi
3. Sulata suklaa
4. Vaahdota munat ja sokeri
5. Vaahdota kerma
6. Purista liivatteesta vesi pois ja sekoita kahviin
7. Sekoita suklaa muna-sokeri seokseen, kaada myös jäähtynyt kahvi-liivate sekaan, sekoita hyvin
8. Kääntele kerma muiden ainesten joukkoon
9. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti