Teini innostui syksyllä tekemään munakkaita, aamiaiseksi, välipalaksi, iltapalaksi. Monena aamuna viikossa valmis aamiainen odotti koko perhettä. No, kahvit piti itse keittää ja toisinaan siistiä keittiö. Vaikka pääsääntöisesti teini kyllä siivoaa omat jälkensä, tai käyttää avuliaan pikkuneidin palveluksia. Nyt munakasinto on vähän laantunut. Pitkä syksy näkyy ja sen myötä uni maittaa aamulla pidempään. Tällä viikollakin on kuitenkin valmistunut yksi munakas. Yleensä teini rikastaa munakkaitaan kinkulla, toisinaan paprikakuutioilla.
KINKKUMUNAKAS
6 kananmunaa
2 rkl vettä/ muna
rypsiöljyä pannulle
1 dl kinkkukuutioita
yrttejä (esim persilja, ruohosipuli)
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1. Riko munat kulhoon, kaada vesi sekaan ja lisää mausteet. Sekoita hyvin, jotta munien rakenne menee rikki. Lisää kinkkukuutiot ja sekoita
2. Kaada kuumalle pannulle rypsiöljy ja munakasseos. Sekoita puulastalla hyytyvää munamassaa tasaisin vedoin, kunnes munakas hyytyy
3. Lisää loppuvaiheessa yrtit, taita kypsä munakas kahtia ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti