sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Talvipataa


Viikonloppuna teinillä taas pitkät harkat ja muu porukka kiinni jouluvalmisteluissa, joten ruuan piti valmistua itsekseen ja sopia koleaan pakkassäähän. Huomaa selvästi, että näin talvella ateriat ovat myös tuhdimpia, enemmän punaista lihaa. Kaipa elimistö kertoo, mitä se kaipaa. Yrittäjä lähti ottamaan muutaman päivän omaa aikaa eli lämmittämään mökkiä etukäteen joulua varten ja padan loppu pakattiin hänelle mukaan.

MERIMIESPIHVI

16 perunaa
2 isoa sipulia
1 kg naudan lihaa esim lapaa tai ulkopaistia
pullo olutta
1/2 l lihalientä
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

1. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat
2. Poista lihasta kalvot ja viipaloi n. 0,5 cm paksuisiksi , n. 5 x 5 cm kokoisiksi viipaleiksi
3. Paista lihaviipaleisiin väri molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla
4. Lado pataan kerroksittain lihaviipaleita, sipulia ja perunoita, kaada päälle olut ja lihaliemi
5. Hauduta uunissa 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia. Tarjoile etikkapunajuurien ja suolakurkun kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti