tiistai 1. joulukuuta 2009

Joulukalaa I


Päätin arkistoida näitä joulua ennakoivia ruokia oman otsikon alla. Josko perheen perinteet siirtyisivät eteenpäin. Ostin lauantain aasialaisvaikutteisiin kalapihveihin reilusti lohta, joten sitä riitti tämän syksyn ensimmäiseen graavikalaan. Varsinaisesti suosikkini on graavisiika, mutta ei tämä lohikaan ole hullumpaa.

CALVADOS-ROSEPIPPURIGRAAVATTUA MERILOHTA

400 g pala lohta
3 rkl calvadosta
1,5 rkl merisuolaa
3 rkl rosepippuria

1. Poista lohesta ruodot
2. Kaada lohen päälle calvados
3. Murskaa rosepippurit ja levitä suolan kanssa lohen päälle
4. Kääri lohipala voipaperiin ja laita lautaselle. Laita jääkaappiin ja paino (esim maitotölkki) päälle. Anna graavautua vähintään yön yli.
5. Tarjoile saaristolaisleivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti