Ruokaohjelmien katsominen, ruokalehtien lukeminen ja ruokablogien seuraaminen ovat yksi mielipuuhistani. Silti jokapäiväisen aterian miettiminen tuottaa suurta tuskaa. Ruuan pitäisi olla monipuolista, terveellistä, maistuvaa ja arkisin vielä nopeasti valmistuvaa. Kolme viikkoa sitten yhtenä perjantaina aloitin kirjaamaan keittiön työpöydällä olevaan vihkoon mitä olen ruuaksi valmistanut. Siis jälkikäteen. Siitä tuloksena tämä kolmen viikon ruokalista. Syömme viikonloppuisinkin vain yhden lämpimän aterian aamun brunssin lisäksi. Tämä ruokalista on varmaan aika tavallinen meille. Yritän viikonloppuna tehdä isommat annokset, jotta ruokaa voi viikolla lämmittää. Tavallisesti viikolla syödään myös jotain keittoa, jotka nekin paranevat lämmittäessä. Listalla oleva salaatti tarkoittaa meillä vihreää salaattia, yrttiruukuista löytyviä yrttejä, oliiviöljyä ja ripausta suolaa ja mustapippuria. Näihin viikkoihin, kuten muihinkin tavallisiin työviikkoihin sisältyy työmatkoja, joten usein aterioille istuvat vain yrittäjä ja jälkikasvu. Katsotaan, jos saisin kolmen viikon kuluttua aikaan toisen ruokalistan.
KOLMEN VIIKON RUOKALISTA
PE Grillattu tonnikala, hedelmäinen rapusalaatti (ananasta, persikoita, katkarapuja ja vihreää salaattia), wasabiaioli
LA Lämpimät voileivät (reissumiestä sinapilla siveltynä, ruskistettua jauhelihaa, tomaattia ja juustoraastetta) ja salaatti
SU Sinihomejuustotäytteiset jauhelihakääryleet suppilovahverokastikkeessa, valkosipuliperunat lihaliemeen, salaatti
jälkiruoka: mokkapalat
MA Jauhelihakeitto
TI Suppilovahverokeitto ja kinkkusarvet
KE Sunnuntain ruuan loput (ruokailemassa vain yrittäjä ja pikkuneiti)
TO Jauhelihakeitto maanantailta
jälkiruoka: Hanna-tädin kakut (ruokailemassa yrittäjä, teini ja pikkuneiti)
PE Spagetti suppilovahverokastikkeessa
LA Kasaripata
jälkiruoka: crepes suzettes
SU Teriyakilohta, seesamiporkkanoita, basmatiriisiä
jälkiruoka: mustikkakukko
MA Purjoperunakeitto
jälkiruoka :hedelmäsalaatti
TI Purjoperunakeiton loput , itse tehdyt sämpylät
KE Makkarakastike, keitetyt perunat, porkkanaraaste
TO Pyttipannu (eilisiä perunoita, makkaraa, paistetut kananmunat), tomaattia, kurkkua (ruokailemassa yrittäjä, teini ja pikkuneiti)
PE Bolognesekastikkeella täytetyt letut, vihreä salaatti (mökillä ruokailemassa yrittäjä, teini ja pikkuneiti)
LA Spagettia bolognesekastikkeessa (mökillä ruokailemassa yrittäjä, teini ja pikkuneiti)
SU Thairuokaa Chinamanista tilattuna
MA Kasvissosekeitto raejuustolla ja yrttisilpulla
TI Karjalanpaisti, keitetyt perunat ja salaatti (ruokailemassa yrittäjä, teini ja pikkuneiti
KE Karjalanpaistin loput ja perunat samassa padassa lämmitettynä, salaatti
TO Lohikeitto
PE Sushi
LA Broileritortillat (tortilloja, ruskistettuja broilerisuikaleita, kuullotettuja paprika- ja sipulirenkaita, salsa tomaattimurskasta maustettuna valkosipulilla ja jalopenoilla, guacamole, juustoraastetta, jäävuorisalaattia,
jälkiruoka: kauraomenapaistos
SU Ajiaco
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti