sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Makeaa

Äkillisen makeanhimon yllättäessä hyvät keinot ovat tarpeen. Voin olla varma, että huolella piilottamani suklaalevy on kadonnut parempiin suihin jo aikoja sitten. Opetetaankohan koulussa muiden aineiden ohella ainetta nimeltä "miten löydän äidin karkkikätköt?". Usein levystä on jäljellä vain paperi. Miksiköhän muuten? Luuleeko jälkikasvu tosiaan, etten huomaa suklaan kadonneen? Nyt makeanhimo tyydytettiin leivonnalla, ohjeena perinteiset mokkapalat, aikoinaan koulun kotitalouskirjasta kopioitu ja matkan varrella muokkautunut. Pikkuneiti teki taikinan minun valmistaessani valkosipuliperunoita. Me hätäisimmät saimme maistiaiset heti tuoreeltaan. Miesväki joutuu odottamaan kunnes kotiutuvat suppilovahverometsästä.


MOKKAPALAT
pellillinen

4 kananmunaa
3 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
2dl pullomargariinia
*
kuorrute
6 dl tomusokeria
5 rkl espressoa (kylmää)
3/4 dl pullomargariinia
3 rkl kaakaota
*
strösseliä


1. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää  3 dl jauhoja, sekoita hyvin. Lisää maito, sekoita. Lisää loput kuivat aineet (jauhot, kaakao ja leivinjauhe). Sekoita hyvin. Lisää lopuksi margariinia ja sekoita
2. Kaada taikina uunipellille, jolla on leivinpaperi. Tasoita. Paista  200 asteessa 15-20 minuuttia
3. Ota levy uunista, vedä pois pelliltä ja peitä leivinliinalla. Tee kuorrute levyn jäähtyessä
4. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet tasaiseksi ja levitä jäähtyneelle levylle. Ripottele pinnalle strösseliä. Anna kuorrutteen kovettua hetki ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti