sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lohta ja perunaa

Sunnuntain lounaan pääraaka-aineiksi oli varattu lohta ja perunaa, varmat ja vähän tylsätkit aineet. Aina ei vain mielikuvitus kaupassa riitä, varsinkin kun takana on kuukauden putki reipasta (työ)matkailua eikä matkailuputki ole edes lopussa. Lohen suhteen mentiin meillä yleisimmin käytetyllä, koko perheen mieleisellä lohireseptillä. Tosin tehdessäni pikaisen katsauksen blogiin, juuri näitä makuja ei ole blogattu. Lohi maustui siis valkosipulilla ja sitruunatimjamilla. Perunan kaveriksi pääsi vuohenjuusto. Tämäkin makupari on tuttu ja turvallinen, ja kaikille mieluinen. Nyt yllätyksellisyyttä toi ainesten kasaaminen muffinssivuokiin, minipaistoksiksi. Hyvä idea, jota täytyy jalostaa lisää.


LOHIMEDALJONGIT VALKOSIPULIN JA TIMJAMIN KERA

600 g lohta
4 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunatimjamia
voita
sormisuolaa, mustapippuria
(katkarapuja)
sitruunanmehua

1. Poista lohifileestä ruodot, leikkaa filee neljään yhtäsuureen palaan (meillä leikataan ensin yksi pienempi pala pikkuneidille ja loput kolmeen yhtä suureen palaan)
2. Leikkaa jokainen lohipala pitkittäin halki nahkaan asti (nahka ei saa mennä rikki) ja taita pala nahkapuolet vastakkain perhosiksi
3. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami
4. Lämmitä voi paistinpannulla ja  nosta lohiperhoset pannulle. Anna alapuolen ruskistua nopeasti ja käännä perhoset. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta valkosipulit ja timjami pannulle. Kun lohen toinenkin puoli alkaa saada väriä lisää katkaravut joukkoon. Lopuksi purista mukaan sitruunanmehua

VUOHENJUUSTO-PERUNAPAISTOKSET
10 kiinteää perunaa
1 pötkö pehmeää vuohenjuustoa
suolaa, mustapippuria
kermaa
rypsiöljyä vuokien voiteluun

1. Kuori perunat ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi
2. Voitele muffinssipelti (12 koloa) rypsiöljyllä. Laita koloihin vuorotellen perunaviipaleita ja vuohenjuustomuruja. Mausta aina välillä suolalla ja pippurilla. Kaada lopuksi vuokiin kermaa noin 1/3 korkeudelle
3. Paista 200 asteessa noin tunti. Uunista otettaessa pyöräytä ensin veitsellä reunoja myöten ja nosta sitten lusikalla paistos tarjolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti