SUPPILOVAHVEROKEITTO
1 1/2 l tuoreita suppilovahveroita
1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus rypsiöljyä
1/2 kanaliemikuutio
1/2 l vettä
kermaa
2 rkl sinihomejuustoa
tuoretta timjamia
pekonia
1. Aloita pekonista. Laita pekoniviipaleet uunipellille ja uuniin 200 asteeseen, anna ruskistua. Nosta ruskistuneet viipaleet lautaselle talouspaperipalan päälle
2. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna timjami. Puhdista sienet ja pieni niitä vähän
3. Lämmitä rypsiöljytilkka kattilassa, kuullota sipuleita pari minuuttia, lisää sienet, jatka paistamista muutama minuutti. Murusta sekaan kana(tai kasvis)liemikuutio ja kaada vesi mukaan. Anna kiehua hiljakseen 15-20 minuuttia
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää sinihomejuusto, 1 tl hienonnettua timjamia ja kermaa kunnes seos on mukavan paksuista. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi
5. Murusta tarjoillessa pekonia keiton pinnalle ja viimeistele lopulla timjamilla
Suppilovahverot ovat aina niin hyviä :)
VastaaPoistaonneksi viime vuoden satoa on vielä runsaasti kuivattuna :)
VastaaPoista