tiistai 27. lokakuuta 2009

Avokado II



Lähikaupassa oli jälleen hyviä avokadoja. Tai voiko sanoa jälleen, jos heti syötäviä on kerran kuukaudessa. Tällä kertaa avokadot olivat hyvinkin pieniä, mutta ihanan kypsiä. Aikuiset saivat herkutella sunnuntain aamiaispöydässä (tai pikemminkin brunssilla, sillä kello oli talviaikaan siirtymisestä huolimatta yli yksitoista) katkaravuilla täytetyillä avokadoilla.
Kahdesta jäljelle jääneestä valmistui guacamolea. Sen kummempaa mexicolaisruokaa ei ole tiedossa, mutta guacamole toimii hyvin leivänpäällysteenäkin.

GUACAMOLE

2 erittäin kypsää avokadoa
iso tomaatti
valkosipulinkynsi
pienen pieni kuivattu chili
1/2 limen mehu
mustapippuria, (suolaa)

1. Halkaise avokadot, poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta ja laita kuppiin
2. Poista tomaatista kova kanta ja kuutioi pieniksi kuutioiksi, lisää avokadon kaveriksi
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi chilin kanssa, poista chilistä siemenet jos haluat miedomman version
4. Hienonna avokado haarukalla tahnaksi, lisää sipuli, chili ja limen mehu, mausta mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti