SUSHIRIISI
500g sushiriisiä
660 ml vettä
3 rkl Miriniä
6 rkl riisiviinietikkaa
2 tl suolaa
3 tl sokeria
1. Huuhtele riisi juoksevan veden alla
2. Laita vesi ja riisi kattilaan ja kansi päälle. Keitä kovalla lämmöllä 5 minuuttia. Pienennä lämpöä ja keitä 10 minuuttia. Sulje levy ja anna hautua 10 minuuttia
3. Kaada riisi laakeaan astiaan ja sekoita Mirin, etikka, sokeri ja suola. Pirskottele seosta riisille ja kääntele riisin sekaan. Kun riisi on jäähtynyt huoneen lämpöiseksi voit alkaa sushien kokoamisen. Älä laita valmista sushiriisiä jääkaappiin, se kovettuu. Valmis riisi säilyy päivän huoneenlämmössäkin
MAKIRULLAT
merilevämattoja
wasabia
valmista sushiriisiä
ohueksi suikaloitua porkkanaa
ohueksi suikaloitua kurkkua
ohueksi suikaloitua lohta
ruohosipulia
1. Laita merilevä bambumatolle ja levitä päälle riisiä ohueksi kerrokseksi, jätä ylä- ja alapäähän tyhjää. Kastele lusikkaa välillä vedessä, jossa on tilkka miriniä & riisiviinietikkaa niin levittäminen helpottuu
2. Laita keskelle hento raita wasabia ja sen päälle kurrkusuikaleita, porkkanasuikaleita, lohta ja ruohosipuli
3. Kääri levy rullalle (aivan kuten kääretorttu) ja sulje pää vedellä. Tiivistä rulla bambumaton avulla
4. Leikkaa rulla viipaleiksi
LOHINIGIRI
Sushiriisiä
lohta ohuina paloina
wasabia
1. Kastele oikea käsi ja ota käteen kasa riisiä ja puristele tiiviiksi
2. Laita päälle hennosti wasbia ja lohiviipale
Tarjoillaan soijakastikkeen ja wasabin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti