Majoneesia tehdessä on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Maustan majoneesin usein yrteillä. Terassin ruukusta löytyy hyvin vielä timjamia.
SITRUUNATIMJAMILLA MAUSTETTU MAJONEESI
2 munankeltuaista
2 tl Dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
2 dl rypsiöljyä
*
1 rkl tuoretta sitruunatimjamia
1. Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen
2. Laita keltuaiset kulhoon ja lisää sinappi ja sitruunanmehu
3. Lisää mukaan tipottain öljyä voimaakkaasti vatkaten. Kun öljystä on mennyt noin puolet ja majoneesi alkaa muodostua lisää loppuöljy hitaasti nauhana koko ajan sekoittaen
4. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria. Hienonna timjami ja sekoita se viimeiseksi joukkoon
4. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria. Hienonna timjami ja sekoita se viimeiseksi joukkoon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti