KATKARAPUKASARI
500g pakastettuja katkarapuja
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
400g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
ruokaöljyä
2 tl currya
2 tl inkiväriä
1 rkl sitruunan mehua
1/2 dl konjakkia
persiljaa
mustapippuria
1.Laita suppilovahverot likoamaan kylmän veteen n tuntia ennen
2.Kuullota viipaloitu sipuli, valkosipuli, curry & inkivääri pannulla öljyssä
3.Purista vesi sienista ja lisää pannulle, kuullota
4.Lisää tomaattimurska & kerma, anna hautua 5 minuuttia
5.Lisää viipaloidut paprikat ( tällä kertaa kotoa löytyi vain 1 paprika, joten toinen korvattiin kahdella paloitellulla tomaatilla), hauduta 5 minuuttia
6.Lisää katkaravut, anna lämmetä. Viimeistele sitruunanmehulla, mustapippurilla myllystä & persiljalla ( myöskään konjakkia ei tällä kertaa ollut)
7.Nautitaan patongin ja edullisen valkoviinin kanssa
Tähän kasariin ei voi laittaa currytahnaa tai tuoretta inkivääriä, niitä ei 80-luvulla meillä päin tunnettu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti