lauantai 31. lokakuuta 2009

Teini leipoo

Teinin ensimmäinen homma lauantaiaamuna oli tehdä illaksi joku makea leivonnainen, nopeaa ja hyvää. Äidin tehtäväksi jäi ohjeen miettiminen. Jotenkin muffinit pyörivät päässä, suklaisena versiona. Googlailemalla löytyivät maailman parhaat banaanisuklaamuffinit, joista tehtiin oma versio. Fazerin Marianne crush antaa kivan "terän". Pikkuneidin kummitädillä on keliakia, joten jauhoiksi valikoituivat gluteenittomat. Muffinit ovat myös varmimmin onnistuva gluteeniton leivonnainen, josta ei edes huomaa eroa tavallisilla jauhoilla leivottuihin. Kesällä pikkuneidin syntymäpäiville sain pistää kaiken yrityksen peliin, kun tehtävänä oli kakku, jossa ei ole maitoa, munaa eikä gluteenia. Leivonta ei todellakaan ole minun juttuni, siinä ei voi näillä taidoilla säveltää kuten ruuanlaitossa. Kesäinen kakku kuitenkin onnistui mainioisti. Pitää muistella sen ohje vastaisen varalle. Kuvakin saattaisi synttärikuvista löytyä.

BANAANISUKLAAMUFFINIT with Marianne twist

150g pullomargariinia
2 dl sokeria
4 munaa
2tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 pehmeää banaania
1 rkl sitruunamehua
Pussi Marianne muruja
50 g tummaa suklaata murskattuna

***
Koristeluun
valkoista & tummaa suklaata


1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
2. Muussaa banaanit ja lisää sitruunanmehu
3. Sekoita banaanit ja kuivat aineet taikinaa
4. Kääntele lopuksi suklaat taikinaan
5. Nostele taikina muffinivuokiin ja paista 200- asteessa n 15 minuuttia
7. Sulata valkoinen ja tumma suklaa pikkuminigrip-pusseissa kiehautetussa vedessä. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaata jäähtyneiden muffinien päälle

Pikkuneidin nähtyä muffinit hän huomautti; että koristeet ovat upeat, mutta olisin voinut tehdä hämähäkinverkon näin Halloweenin kunniaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti