NAKKIKEITTO
200g pussi pakastesipulia
rypsiöljyä
kasvisliemikuutio
(esim Herbamare on ilman natriumglutamaattia)
1,5 l vettä
muutama mustapippuri
12 perunaa
4 porkkanaa
pala juuriselleriä
pala kukkakaalia
500 g nakkeja
1. Kuullota sipulit öljyssä.
2. Kiehauta vesi vedenkeittimellä (nopeuttaa) ja kaada kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit
3. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat ja lisää kattilaan. Porkkanat noin peukalon pään kokoisiksi kuutioiksi ja perunat vähän isommiksi, niin keitto kypsyy nopeasti
4. Kuori ja kuutioi selleri ja palastele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää kattilaan, kun porkkanat ovat kiehuneet 5 minuuttia
5. Leikkaa nakit paloiksi ja halutessasi paista pintaan pannulla väri. Lisää nakit ja anna keiton kiehua kypsäksi vielä viitisen minuuttia
200g pussi pakastesipulia
rypsiöljyä
kasvisliemikuutio
(esim Herbamare on ilman natriumglutamaattia)
1,5 l vettä
muutama mustapippuri
12 perunaa
4 porkkanaa
pala juuriselleriä
pala kukkakaalia
500 g nakkeja
1. Kuullota sipulit öljyssä.
2. Kiehauta vesi vedenkeittimellä (nopeuttaa) ja kaada kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit
3. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat ja lisää kattilaan. Porkkanat noin peukalon pään kokoisiksi kuutioiksi ja perunat vähän isommiksi, niin keitto kypsyy nopeasti
4. Kuori ja kuutioi selleri ja palastele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää kattilaan, kun porkkanat ovat kiehuneet 5 minuuttia
5. Leikkaa nakit paloiksi ja halutessasi paista pintaan pannulla väri. Lisää nakit ja anna keiton kiehua kypsäksi vielä viitisen minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti