keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Arkista soppaa

Ajattelin olla bloggaamatta tätä, mutta ruokaillessa tulin kysyneeksi teiniltä miten hän olisi ruuan valmistanut. Olisihan teinin ohjeellakin nakkisoppa syntynyt, mutta koska blogin yhtenä tarkoituksena on myös siirtää - ne äidin reseptit- laitetaan resepti talteen.Vihannekset ovat niitä mitä kaapista löytyi. Ohjeesta riittää kahdelle kerralle.

NAKKIKEITTO

200g
pussi pakastesipulia
rypsiöljyä
kasvisliemikuutio 
(esim Herbamare on ilman natriumglutamaattia)
1,5 l vettä
muutama mustapippuri
12 perunaa
4 porkkanaa
pala juuriselleriä
pala kukkakaalia
500 g nakkeja

1. Kuullota sipulit öljyssä.
2. Kiehauta vesi vedenkeittimellä (nopeuttaa) ja kaada kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit
3. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat ja lisää kattilaan. Porkkanat noin peukalon pään kokoisiksi kuutioiksi ja perunat vähän isommiksi, niin keitto kypsyy nopeasti
4. Kuori ja kuutioi selleri ja palastele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää kattilaan, kun porkkanat ovat kiehuneet 5 minuuttia
5. Leikkaa nakit paloiksi ja halutessasi paista pintaan pannulla väri. Lisää nakit ja anna keiton kiehua kypsäksi vielä viitisen minuuttia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti