Perunamuusia tulee aina tehtyä yhdeksi kerraksi liikaa, mutta onneksi se on mitä
mainion "kierrätyskohde". Kerran olen jalostanut jättikattilallisen muusia purjoperunakeitoksi, soselaatikoksi ja perunarieskoiksi jakamalla lopun kolmeen erään. Viikon varrella vastaus nälkäisen koulusta kotiutuneen teinin kysymykseen: "mitä ruokaa?" oli siis kolmesti "jalostettua perunamuusia". Ei silti etteikö muusi uppoaisi perheeseen alkuperäisessä muodossaankin.
Eilistä muusia jäi niin vähän, että sitä riitti vain pellilliseen perunarieskoja.
PERUNARIESKAT
4 dl perunamuusia
4 dl ohrajauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa
1. Lisää jauhot, munat ja suola perunamuusiin, sekoita taikinaksi
2. Taputtele jauhotetuin käsin pellille pieniä rieskoja, annoksesta tulee n 15 pikkurieskaa
3. Reitä rieskat haarukalla ja paista kuumassa (n.250 asteisessa) uunissa noin vartti
4. Nautitaan heti voin ja kylmän maidon kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti