Kesäisin kesäkurpitsa päätyy usein grilliin, joko sellaisenaan viipaleina tai muiden
vihannesten seuraksi. Muina vuodenaikoina sitä tulee syötyä liian vähän.
Nyt muistista kaivettiin vuosien takaisen työkaverin ohje.
KESÄKURPITSAKEITTO
2 pienehköä kesäkurpitsaa
2 murskattua valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
1 l kanalientä
rasia vähärasvaista tuorejuustoa ( maustettua)
mustapippuria
basilikaa
1. Suikaloi kesäkurpitsa
2. Kuullota valkosipulit öjyssä, lisää kesäkurpitsat ja kanaliemi
3. Keitä kunnes kesäkurpitsat pehmenevät
4. Lisää tuorejuusto (nyt ruohosipulilla maustettu) ja anna saeta sekoittaen välillä
5. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla
6. Nauti tuoreen leivän kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti