sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Syksyn makuja

Muutaman puhelinsoiton jälkeen pääsimme Elektroluxin kanssa sopuun ja uuni toimii taas. Koska uunin käyttöön otosta on vain muutaman päivän yli 2 vuotta, korjaus meni takuun piikkiin.

JAUHELIHAPIHVIT

800g naudan jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
2 rkl soijaa
mustapippuria
paprikajauhetta
vettä
200g sipulia
2 munaa

1. Laita korppujauhot, mausteet, ja vesi astiaan & anna turvota
2. Pilko ja kuullota sipuli, lisää astiaa
3. Lisää jauheliha ja paista pihveiksi

SUPPILOVAHVEROKASTIKE

2 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
vettä
rypsiöljyä, voita
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
muskottia

1. Laita suppilovahverot veteen likoamaan tunniksi
2. Pilko sipulit ja kuullota kattilassa voi-rypsiöljyseoksessa
3. Purista sienistä liika vesi pois ja hienonna, lisää sipulien seuraan paistumaan
4. Lisää mustapippuri, suola ja muskottia
5. Lisää sienten liotusvettä 2 dl, anna kiehua 10 minuuttia kokoon
6. Lisää kerma, anna kiehahtaa, tarkista maku

UUNIJUUREKSET

4 isohkoa perunaa
2 isoa porkkanaa
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä
rosmariinia

1. Pese juurekset, älä kuori. Lohko reiluiksi paloiksi
2. Laita uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja pieneksi hakatulla rosmariinilla, liruttele päälle rypsiöljyä
3. Paista 200- asteessa, 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti