perjantai 30. lokakuuta 2009

Synttäritoiveruokia I


Meillä kotona synttärisankarin elämään kuuluu, että saa toivoa ruokia viikon varrelle. Golfaavan teinin toivelistalle päätyivät sinisimpukat itämaiseen tapaan ja sushi. Kun klassinen sinisimpukka-sesonki on käynnissä, toiveeeseen oli helppo yhtyä ja sinisimpukat itämaiseen tapaan toteutettiin perjantai-iltana. Ohje on mukaelma monista ohjeista. Sushista myöhemmin.

SINISIMPUKAT THAITAPAAN

2 kg eläviä sinisimpukoita
1dl kuivaa valkoviiniä
sipuli
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 makea suippopaprika
2 mietoa chiliä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
4 kevätsipulin vartta
2 limeä
2 prk kookosmaitoa ( a`400 ml)
reilu puntti tuoretta korianteria
mustapippuria

1. Harjaa sinisimpukat juoksevan veden alla ja poista "parrat" . Varmista, että kaikki elävät ( Elävä simpukka on kiinni. Jos simpukka on auki, kopauta sitä hellästi pöydän reunaan ja simpukan pitäisi sulkeutua), voit myös pyytää kalakauppiasta tekemään tämän. Kiitämme Malmin Citymarketin ( nyt jo eläkkeelle jäänyttä ?) lihamestastaria hyvästä palvelusta!
2.Hienonna sipulit ja valkosipuli. Poista paprikasta & chileistä kanta ja siemenet ja kuutioi. Kuori inkivääri ja viipaloi ohueksi. Raasta limen kuori ja purista mehu
3. Kuullota sipulit, paprika, chili, ja inkivääri rypsiöljyssä
4. Lisää pannulle puolet limen mehusta, raastetut kuoret sekä viini, anna kiehahtaa. Lisää kookosmaito ja simpukat
5. Keitä noin viisi minuuttia kannella peitettynä ja ravista pannua välillä, jotta simpukat kypsyvät tasaisesti
6. Kaada pataan loppu limen mehu, silppua korianteri sekaan sekä viimeistele mustapippurilla
7. Tarjoa hyvän vaalean leivän ja valkoviinin kanssa.
8. Annostele simpukoita ja lientä syville lautasille.Ensimmäisen simpukan kuori toimii "pihteinä", joilla irrotetaan loppujen simpukoiden liha. Vain avautuneet simpukat syödään. Lopuksi liemi nautitaan lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti