sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Lammasta jälleen


Kesäisin grillissä valmistuu lammasta ja talvisin uunissa paistuu ...lammasta. Koleasta säästä huolimatta tämäkin lammas valmistui grillissä, uuni sanoi yhteistyösopimuksensa irti juuri takuuajan päätyttyä.

KARITSANPAAHTOPAISTI

1 paahtopaisti/ ruokailija
hunajaa
dijonsinappia
valkosipulia
mustapippuria
rypsiöljyä

1. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi paahtopaisteja vähintään 2 tuntia.
2. Pyyhi liika marinadi pois ja grillaa kymmenisen minuuttia, anna vetäytyä folion alla toiset kymmenen minuuttia

BEARNAISEKASTIKE

1 pieni sipuli pilkottuna
4 valkopippuria
1 rkl punaviinietikkaa
vettä
3 keltaista
1 rkl tuoretta rakuunaa
250 g voita
2 rkl demiglace kastiketta

1. Laita kattilaan murskatut pippuri, sipuli, etikka & 1rkl vettä. Keitä kuivaksi & jäähdytä.
2. Lisää keltuaiset ja tilkka vettä, vatkaa miedolla lämmöllä kunnes keltuaiset ovat kuohkeaa vaahtoa.
3. Vatkaa joukkoon voi
4. Lisää demiglace, rakuuna ja tarkista maku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti