POSSUN ULKOFILEE UUNISSA
n 2 kg possun ulkofileetä
1/2 dl oliiviöljyä
sitruuna
2 rkl dijonsinappia
1 rkl timjamia
4 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1. Valmista marinadi uunivuokaan; murskaa kuoritut valkosipulit, lisää 1/2 sitruunanmehu, dijonsinappi, pieneksi hakatut timjamit, mustapippuri, suola & oliiviöljy ja sekoita
2.Laita possu marinadiin ja kääntele, viipaloi 1/2 sitruuna lihan päälle
3. Anna marinoitua vähintään 6 tuntia, kääntele lihaa pari kertaa ja siirrä sitruunaviipaleet aina päälle
4. Paista 150 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 72 -astetta, noin 1 1/2 tuntia. Nosta uunin lämpö lopussa hetkeksi 250-asteeseen, jotta pinta saa väriä.
n 2 kg possun ulkofileetä
1/2 dl oliiviöljyä
sitruuna
2 rkl dijonsinappia
1 rkl timjamia
4 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1. Valmista marinadi uunivuokaan; murskaa kuoritut valkosipulit, lisää 1/2 sitruunanmehu, dijonsinappi, pieneksi hakatut timjamit, mustapippuri, suola & oliiviöljy ja sekoita
2.Laita possu marinadiin ja kääntele, viipaloi 1/2 sitruuna lihan päälle
3. Anna marinoitua vähintään 6 tuntia, kääntele lihaa pari kertaa ja siirrä sitruunaviipaleet aina päälle
4. Paista 150 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 72 -astetta, noin 1 1/2 tuntia. Nosta uunin lämpö lopussa hetkeksi 250-asteeseen, jotta pinta saa väriä.
UUNIJUUREKSET
10 perunaa
4 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
***
8 oliivia
6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
2 rkl kapriksia
10 perunaa
4 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
***
8 oliivia
6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
2 rkl kapriksia
1. Pese ja lohko (älä kuori) juurekset reiluiksi paloiksi, laita uunivuokaan
2. Lisää kuoritut, murskatut valkosipulit, öljy, suola & pippuri, sekoita hyvin
3. Laita uuniin lihan kaveriksi, kun liha on ollut uunissa n. 45 minuuttia
4. Ota uunista kun liha on 72-asteista, lisää oliivi-tomaatti-kaprisseos ja sekoita, laita uuniin 250-asteeseen alatasolle lihan kanssa
2. Lisää kuoritut, murskatut valkosipulit, öljy, suola & pippuri, sekoita hyvin
3. Laita uuniin lihan kaveriksi, kun liha on ollut uunissa n. 45 minuuttia
4. Ota uunista kun liha on 72-asteista, lisää oliivi-tomaatti-kaprisseos ja sekoita, laita uuniin 250-asteeseen alatasolle lihan kanssa
VIHERPIPPURIKASTIKE
2 rkl voita
4 tl rouhittua viherpippuria
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
2dl demi-clace -kastiketta
1 dl kuohukermaa
suolaa
1.Kuullota pippurit voissa, lisää sinappia ja hunaja. Kiehauta ja lisää demi-clace ja kerma .
2. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kastike sakeutuu
3. Lisää suola, tarkista maku
2 rkl voita
4 tl rouhittua viherpippuria
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
2dl demi-clace -kastiketta
1 dl kuohukermaa
suolaa
1.Kuullota pippurit voissa, lisää sinappia ja hunaja. Kiehauta ja lisää demi-clace ja kerma .
2. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kastike sakeutuu
3. Lisää suola, tarkista maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti