torstai 8. lokakuuta 2009

Lapsuuden muistoja


Lapsena puuroa oli jokaisella aamiaisella, usein iltapalalla ja välipalana. Syksyyn kuului ehdottomasti vispipuuro. En ole tehnyt vispipuuroa vuosiin, mutta terassilla oleva ämpärillinen puolukoita houkutteli ja ainakin pikkuneidin välipalat & aamiaiset on hoidettu pari päivää eteenpäin

PUOLUKKAVISPIPUURO

1,5 l vettä
5 dl puolukoita
1,5 dl sokeria
2 dl mannaryynejä

1. Keitä puolukoita vedessä puoli tuntia. Siivilöi kuoret pois ja kaada mehu takaisin kattilaan
2. Lisää sokeri ja mannaryynit. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen
3. Laita puuro kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes puuro jäähtyy ja on kuohkeaa & vaaleanpunaista
4. Syödään kylmän maidon kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti