sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Punaista puolukkaa

Otan kaupasta mukaani aina tuoreen RuokaPirkka - lehden. Aniharvoin lehdessä on
mitään kokeilemaan houkuttelevaa, ohjeet ovat perin yksinkertaisia, kaikille sopivia. Tuoreessa lehdessä 43-44/09 oli kuitenkin mielenkiintoinen kastike, joka sopii... lampaalle. Ohjeessa kastike tarjoiltiin lampaasta tehtyjen Wellingtonin pihvien ja perunoiden kanssa. Meillä lampaan paahtopaistit saivat olla ilman taikinakuorta ja perunatkin päätyivät muusiin puikuloiden kiehuttua liikaa.Mutta erinomainen kastike !




PUOLUKKA-TIMJAMIKASTIKE

sipuli
rypsiöljyä
1 rkl lihafondia
3 dl vettä
2 dl puolukoita
2 tl timjamia
3 rkl puolukkasurvosta
mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli
2. Kuullota sipuli kattilassa
3. Lisää fondi, vesi,puolukat, puolukkasurvos ja pieneksi hakattu timjami
4. Keitä kokoon kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut
5 .Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti