torstai 8. lokakuuta 2009

Sämpylöistä


Teini rakastaa kotitekoisia sämpylöitä ja valittaa aina, että teen niitä kerralla liian vähän. Niin kävi nytkin. Sämpylä tarjoiltiin kesäkurpitsakeiton kanssa.

KUITUSÄMPYLÄT

5 dl vettä ( 40 -asteista)
pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
1 dl vehnälesettä
3 dl kaurahiutaleita
8 dl rouheista sämpyläjauhoa
1 dl pullomargariinia

1. Lisää veteen suola, hunaja, vehnän leseet & kaurahiutaleet. Sekoita hyvin
2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita jauhoja 4 dl vispilän avulla veteen.
3. Alusta loput jauhot käsin, lisää lopussa margariini
4. Nostata taikinaa noin 1/2 tuntia
5. Leivo sämpylöiksi ja nostata
6. Paista 200-asteessa ( kiertoilmauuni) noin 12 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti