torstai 21. maaliskuuta 2019

Juureksia

Usein pyttipannu mielletään keitettyjen ylijäämäperunoiden jatkojalostuskohteeksi. Kesäisin keittelen tarkoituksella perunoita liikaa ja teen niistä sitten suppilovahveroiden kanssa pyttistä. Nyt Tapanilan REKO-renkaan kautta hankitut Blue Kongo perunat houkuttelivat pyttipannun valmistukseen.  Halusin ruokaan värejä ja käytin selleriä, porkkanaa sekä papuja. Ruuan viimeistelivät uppomuna ja rosmariini-sitruunamajoneesi. 


VÄRIKÄS JUURESPYTTIS
(kahdelle)

4 Blue Kongo perunaa
2 porkkanaa
pala mukulaselleriä
vihreitä pitkiä papuja (pakaste)
sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
tuoretta rosmariinia

1. Kuori perunat, porkkanat ja selleri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi kukin laji omaan kekoonsa. Paloittele pavut, kuori ja hienonna sipulit. Hienonna rosmariini
2. Kuumenna paistin pannulla rypsiöljy ja paista porkkanakuutioita miedolla lämmöllä, kunnes ovat alkavat pehmetä. Kaada lautaselle. Paista perunakuutiot, kaada lautaselle. Paista sellerit ja ota talteen. Paista sipulit pehmeiksi, lisää hienonnettu timjami ja pavut paista pari minuuttia ja lisää porkkanat, perunat ja sellri pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita.

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti