PIKABLINIT
(8 bliniä)
8 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
2 rkl kirkastettua voita
3 1/4 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
*
150g voita
*
savulohitahnaa
(Savulohta, punasipulia, kapriksia, dijonsinappia, tilliä, ranskankermaa ja majoneesia)
*
(muikun)mätiä
ranskankermaa
punasipulia
tilliä
mustapippuria myllystä
1. Laita blinipannut kylmää uuniin. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Tee kirkastettu voi. Sulata 150g voita kattilassa. Kuori pinnan vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan. Vaalean heran voit käyttää vaikka sämpylätaikinaan
2. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja voi. Sekoita suola, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita seos muna-maitoseokseen
3. Voitele kuumat blinipannut kirkastetulla voilla ja nosta kauhallinen taikinaan pannulle. Paista 12 -15 minuuttia. Valele pinnalle kirkastettua voita
Valmistusaika 40 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti