maanantai 3. elokuuta 2015

Kerran kesässä

Vietin viime viikon yrittäjän kanssa kahdestaan mökillä. Rauhallista lomailua ilman aikatauluja. Kauppaankaan ei jaksanut lähteä, joten ruokana sitä mitä kaapeista, yrttiruukuista tai luonnosta löytyi. Nyt pieni määrä kanttarelleja pääsi jalostamaan pyttipannua, kuten vähintään kerran kesässä tapahtuu.

KANTTARELLI-PYTTIPANNU
(kahdelle)

10 pientä varhaisperunaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kantterelleja
10 pientä luumutomaattia
timjamia
lehtipersiljaa
2 kananmunaa
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Leikka perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami ja lehtipersilja. Puolita luumutomaatit. Hienonna kanttarellit
2. Paista perunoita miedolla lämmöllä rypsiöljyssö viitisen minuuttia, lisää sipulit  ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää timjami ja sienet. Paista vielä viitisen minuuttia.  Lisää luumutomaatit, mausta ja nosta  grilliin, jotta pysyy lämpimänä
3. Paista kananmunat ja nosta pyttipannun päälle, viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti