Kun entinen teini asusteli vakituisesti kotona, pasta oli helppo tapa saada nälkäinen urheilija nopeasti ruokittua. Nyttemmin viikottainen pastan syönti on vähentynyt, joten satunnainen pasta-ateria on jopa odotettu. Tällä katkarapupastalle herkuttelimme viikonloppuna. Tavallisetkin katkaravut käyvät, mutta jättikatkaravut toivat vähän juhlaa. Muista tarkistaa, että katkarapusi ovat kestävästi kalastettuja.
SITRUUNAINEN JÄTTIKATKARAPUPASTA
24 Jättikatkarapua
sitruuna
sitruuna
2 isoa valkosipulinkynttä
punainen chili
rypsiöljyä
kananmuna
1 prk ranskankermaa
50g parmesaania
tuoretta basilikaa
*
pastaa
1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna. Raasta sitruunan kuori ja purista puolen sitruunan mehu
2. Laita pasta kiehumaan
3. Kuumenna paistinpannu, lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota chiliä ja valkosipulia hetki, lisää ravut ja paista minuutti. Ota ravut eri astiaan. Nostele pasta pannulle. Sekoita kananmuna, ranskankerma, sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu ja kaada pannulle. Raasta päälle parmesaania, lisää ravut ja sekoita. Lisää pinnalle basilikaa ja tarjoile
Valmistusaika: 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti