lauantai 30. maaliskuuta 2019

Pastaperjantai

Perjantainen työpäivä kului tavalliseen tapaan, puhelimessa. Työpaikallani pyritään välttämään sisäisiin kokouksiin liittyvää matkustamista perjantaisin. Matkat ovat vaihtuneet puhelinkokouksiin. Koska torstai meni työmatkalla, viikonlopun ruokaostokset jäivät perjantaille. Suljin puhelimen viimeisen kokouksen jälkeen viideltä ja lähdin kauppaan pastatarvikkeita hankkimaan. Torstaina lennolla kotiinpäin olin selaillut edellisen matkustajan jättämää Anna-lehteä. Siinä oli mukavia pastareseptejä. Tässä niistä yksi vähän mukailtuna. Ohjeessa kasvikset antoivat kastikkeeseen maun, ja ne siivilöitiin pois. Minä jätin kasvikset kastikkeeseen, ne toivat mukavaa purutuntumaa. Ohjeessa käytettiin kokonainen 400g purkki jokirapuja, minulla meni ehkä puolet. Tämä oli todella herkullista.


JOKIRAPUPASTA

1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
pieni fenkoli
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä
3 dl kasvislientä (alkup. kalaliemi)
2 rkl hummerifondia
loraus calvadosta (alkup. konjakki)
2 dl kuohukermaa
tilliä
jokiravunpyrstöjä (tilli)liemessä
*
tuorepastaa

1. Kuori vihannekset ja pilko kuutioiksi. Kuullota vihanneksia rypsiöljyssä hetki. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista sekoitellen. Lisää viini ja kasvisliemi. Anna hautua vartti
2. (Tässä vaiheessa ohjeen mukaan siivilöidään vihannekset pois). Lisää calvados, hummerifondi ja kerma. Keitä kunnes kastike sakenee
3. Keitä pasta
4. Valuta jokiravunpyrstöt ja lisää kuumaan kastikkeeseen. Älä enää keitä, jotteivat pyrstöt sitkisty. Hienonna sekaan tilliä. Nosta pasta kastikkeeseen ja kääntele sekaisin

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti