HERNEKEITTO SAVUSTETULLA KARITSANPOTKALLA
500g kuivattuja herneitä
2-3 l vettä
1 iso sipuli
2 laakerinlehteä
2 tl kuivattua meiramia
suolaa maun mukaan
2 karitsan potkaa (suolaa ja mustapippuria maustamiseen)
sinappia
1. Laita herneet kylmään veteen likoamaan yön yli
2. Kuumenna vesi herneineen. Kuori pinnalta vaahto pois. Hienonna sipuli ja lisää se keittoon yhdessä meiramin ja laakerinlehtien kanssa. Keitä hiljalleen pari tuntia
3. Suolaa ja pippuroi potkat ja laita savustumaan noin tunniksi (tämä aika meidän mökkisavustimella, 5-asteen ulkolämpötilassa)
4. Ota potkat savustimesta ja nosta keittoon. Jatka keittämistä vielä tunti. Ota potkat keitosta, irrottele lihat luista ja kuutioi pieneksi. Lisää kuutiot keittoon. Mausta suolalla. Keitä vielä puolisen tuntia. Lisää sinappia ja tarkista maku. Lisää matkan varrella vettä, jos keitosta meinaa tulla liian sakeaa
Valmistusaika valmistelut 30 min + keittäminen nelisen tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti