tiistai 5. maaliskuuta 2019

Karitsan potkaa ja herneitä

Laskiaisen mäenlaskut jäävät tänä vuonna väliin. Kuten muutamana edellisenä vuonnakin, jälkikasvua ei enää kiinnosta ja itsekseni en kehtaa pulkkamäkeen lähteä. Yhden laskiaisperinteen olen toteuttanut. Keittelin viikon takaisella mökkireissulla hernekeiton. Tavallisesti lisään hernekeittoon possunpotkaa. Tällä kertaa lisämakua sai antaa savustettu karitsanpotka. Mökillä kun oltiin savustaminen sujui kätevästi grillikatoksen savustimessa . Näin taidamme hernekeiton jatkossakin tehdä


HERNEKEITTO SAVUSTETULLA KARITSANPOTKALLA


500g kuivattuja herneitä
2-3 l vettä
1 iso sipuli
2 laakerinlehteä
2 tl kuivattua meiramia
suolaa maun mukaan
2 karitsan potkaa  (suolaa ja mustapippuria maustamiseen)
sinappia

1. Laita herneet kylmään veteen likoamaan yön yli
2. Kuumenna vesi herneineen. Kuori pinnalta vaahto pois. Hienonna sipuli ja lisää se keittoon yhdessä meiramin ja laakerinlehtien kanssa. Keitä hiljalleen pari tuntia
3. Suolaa ja pippuroi potkat ja laita savustumaan noin tunniksi (tämä aika meidän mökkisavustimella, 5-asteen ulkolämpötilassa)
4. Ota potkat savustimesta ja nosta keittoon. Jatka keittämistä  vielä tunti. Ota potkat keitosta, irrottele lihat luista ja kuutioi pieneksi. Lisää kuutiot keittoon. Mausta suolalla. Keitä vielä puolisen tuntia. Lisää sinappia ja tarkista maku. Lisää matkan varrella vettä, jos keitosta meinaa tulla liian sakeaa

Valmistusaika valmistelut 30 min + keittäminen nelisen tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti