sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Lohturuokaa

Yrittäjä osti sunnuntailounasta varten lohifileen. Koska en suunnitellut viikonlopun ruokailuja perjantain pastaa lukuunottamatta, en myöskään hankkinut mitään erityistä muita aterioita varten. Vaikka sunnuntai onkin, menin siis sillä mitä kaapeista löytyy. Ja yllättävän paljon sieltä löytyi. Jotenkin sateinen ilma sai haluamaan kotoista lohturuokaa, ei mitään kaukoidän maustemaailmaa. Ruokana siis hyvin perinteistä uunilohta; mausteena suola, pippuri ja sitruuna, keitettyjä perunoita, kananmunakastiketta, mummon kurkkuja ja aamuisesta Jamie Oliverin ohjelmasta kopioitu lämmin herne-salaattipaistos.


TILLI-KANANMUNAKASTIKE 

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
täysmaitoa
4 kananmunaa
 tuoretta tilliä
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja hienonna haarukalla
2. Sulata voi kasarissa, lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes saat aikaan paksuhkon kastikkeen
3. Lisää hienonnetut kananmunat kastikkeeseen. Hienonna noin desi tilliä ja lisää se kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti