perjantai 1. maaliskuuta 2019

Perjantaipizzaa

Perjantai-illan aterian valmistusta nopeuttaa, jos tekee aamulla pizzataikinan valmiiksi ja laittaa jääkaappiin nousemaan. Työpäivän jälkeen uuni lämpiämään, pellit uuniin ja taikina neljään osaan ja kauliminen leivinpapereiden päällä. Lyhyt kohotus. Täytteet päälle, pizzat uuniin ja viiden minuutin kuluttua on valmista. Tuttu ohje, nyt vähän täytteitä tuunaten.

SAVULOHIPIZZA

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
8-9 dl durumvehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
*
ranskankermaa
savulohta
vihreää parsaa
isoja kapriksia
kananmunia
suolaa, mustapippuria
tuoretta tilliä

1. Sekoita suola, sokeri ja hiiva veteen. Vatkaa puolet jauhoista sekaan. Alusta loput jauhot käsin. Lisää lopussa rypsiöljy. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin
2. Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen ja kaksi uunipelti uuniin
3. Jaa taikina neljään palaan ja kauli palat leivinpaperin päällä ympyröiksi. Anna kohota tovi liinan alla
4. Leitä kahdelle pizzapohjalle ranskankermaa, lohipaloja, kapriksia ja puolitettua parsoja. Riko keskelle kananmuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Vedä pizzat uunista otettujen leivinpeltien päälle ja paista kunnes kananmuna alkaa hyytyä 3- 5 min. Hienonna pizzojen pinnalle runsaasti tilliä. Toista kahden seuraavan pizzan kanssa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti