SAVULOHIPIZZA
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
8-9 dl durumvehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
*
ranskankermaa
savulohta
vihreää parsaa
isoja kapriksia
kananmunia
suolaa, mustapippuria
tuoretta tilliä
1. Sekoita suola, sokeri ja hiiva veteen. Vatkaa puolet jauhoista sekaan. Alusta loput jauhot käsin. Lisää lopussa rypsiöljy. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin
2. Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen ja kaksi uunipelti uuniin
3. Jaa taikina neljään palaan ja kauli palat leivinpaperin päällä ympyröiksi. Anna kohota tovi liinan alla
4. Leitä kahdelle pizzapohjalle ranskankermaa, lohipaloja, kapriksia ja puolitettua parsoja. Riko keskelle kananmuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Vedä pizzat uunista otettujen leivinpeltien päälle ja paista kunnes kananmuna alkaa hyytyä 3- 5 min. Hienonna pizzojen pinnalle runsaasti tilliä. Toista kahden seuraavan pizzan kanssa
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti