sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Formulaleivonnaisia

Formulakausi alkoi tänään. Perinteisesti yrittäjä on vienyt kisakatsomoon leivonnaiset ja naapuri on keittänyt kahvit. Tänään he katsoivat uusinnan kymmeltä, sillä varsinainen lähetys olisi tiennyt liian aikaista herätystä sunnuntaille. Minäkin tein leivonnaiset jo eilen, ettei tarvinnut laittaa kelloa leipomisen takia soimaan.  Yrittäjä auttoi pilkkomalla sipulin. Hän ihmetteli sipulien määrää, mihin kaikkeen sitä aikoisin käyttää. Niin vain kukkurallinen pannullinen sipulia antautui ja painui tunnin hauduttamisen aikana ja riitti juuri sopivasti piiraisiin.


SIPULIVUOHENJUUSTOPIIRAAT
(12)

500g voitaikinaa
8 isoa sipulia
100g vuohenjuustoa
hunajaa
rosmariinia
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

1. Sulata voitaikina
2. Kts sipulin kuullottaminen täältä, Tällä kertaa mausteena rosmariini
3. Kauli voitaikina isoksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla 12 ympyrää. Voitele muffinipellin kolot ja muotoile ympyrät koloihin. Painele kunkin taikinaosion päälle folio reunoille asti ja täytä kolo kuivalla riisillä/herneillä. Paista 200-asteessa 10 minuuttia
4. Sekoita kananmuna kermaviiliin. Lisää kuullotetut sipulit
5. Ota pelti pois uunista, poista foliot painoineen ja paista vielä pari minuuttia. Täytä pohjat sipuliseoksella ja leikkaa pinnalle kiekko vuohenjuustoa.Lirauta pinnalle hunajaa. Paista 200-asteessa kymmenisen minuuttia, kunnes vuohenjuusto saa vähän väriä. Tarjoile haaleina

Valmistusaika: 1 h 30 min 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti