UPPOMUNAT PARSAN JA PARMANKINKUN KANSSA yhdelle
5 tankoa vihreää parsaa
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
2 viipaletta parmankinkkua
pari lehteä basilikaa
1 kananmuna
1 l vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
hollandaise -kastiketta tai kts ohje
1. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois. Nosta parsat uunivuokaan ja liruttele päälle vähän rypsiöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteessa 5-7 minuuttia, kunnes haarukka menee parsoista hyvin läpi
2. Rullaa basilikan lehdet sikariksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi
3. Valmista hollandaise
4. Laita vesi kiehumaan. Riko kananmuna kuppiin. Veden poreillessa lisää 2 rkl etikkaa. Veden poreillessa uudelleen tee veteen pyörre ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Anna kiehua hiljaa poreillen kolme minuuttia. Nosta uppomuna reikäkauhalla lautaselle valumaan
5. Kokoa annokset, ensin parsat, sitten parmankinkku, uppomuna ja päälle hollandaisea ja basilikaa. Voit paahtaa seuraksi myös leipää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti