PEKINGIN ANKAN HÄMÄLÄISVERSIO
1 savustettu ankka
kurkku
muutama kevätsipuli
*
hoisin-kastiketta
*
lettustaikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kiehuvaa vettä
*
seesamiöljyä
1. Irrottele ankasta lihat repien. Jätä nahka käyttämättä (ainakin meidän ankassamme se oli sitkeää). Laita lihat uuninkestävään vuokaan
2. Tee lettustaikina. Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää kiehuvaa vettä pienissä erissä . Vaivaa taikina kiiltäväksi. Peitä kostealla liinalla ja nosta kylmään kymmeneksi minuutiksi
3. Suikaloi vihannekset. (poista siemenet kurkusta)
4. Leivo taikinasta pötkö ja jaa pötkö 16 palaan. Taputtele palat kämmenen kokoisiksi ympyröiksi. Sivele ympyrä seesamiöljyllä ja paina toinen ympyrä päälle. Kauli n 15cm halkaisijan ympyröiksi. Säilytä kostean liinan alla paistamiseen asti.
5. Laita ankanlihat uuniin 200-asteeseen (voit kaataa päälle vähän seesamiöljyä) kun aloitat lettusten paistamisen . Kääntele lihoja pari kertaa välillä ja tarkista etteivät ne pala vaan päällimmäinen kerros vähän rapeutuu (eli laita uuni kiinni ja folio päälle, jos alkavat paistua liikaa)
5. Paista lettuset paistinpannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin. Irrota lettuspari toisistaan ja pinoa lautaselle kostean liinan alle.
6. Laita ankka, lettuset, vihannekset ja hoisinkastike tarjolle. Levitä lettuselle ensin hoisinkastiketta ja kasaa päälle ankkaa, kurkkua ja kevätsipulia. Käännä rullalle ja nauti
Valmistusaika: 30min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti