torstai 14. maaliskuuta 2019

Pullaa

Ajattelin perinteiseen tapaan leipoa laskiaissunnuntaina pullia, ostin jopa kauppareissulla lehden täynnä erilaisia pullareseptejä. Lehden innoittamana en tehnytkään laskiaispullia, vaan kranssinmuotoisen pitkon. Pullaresepti mukaili lehden ohjetta, täytteenä joululta jäänyttä (kohta ylipäiväistä) torttutäytettä. Pulla on parhaimmillaan tuoreena, joten kolmihenkisessä perheessä kutsuttiin naapurit kahville ja vietiin maistiaisia töihin, jotta kranssi saatiin syötyä parissa päivässä. 


PULLAKRANSSI
(15 viipaletta)

2 1/2 dl täysmaitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl hienoa sokeria
1/2 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
7-8 dl vehnäjauhoja
75g voita
*
1 prk kinuskipäärynä-torttutäytettä
kananmuna voiteluun

1. Ota kaikki aineet huoneenlämpöön. Lämmitä maito 40-asteeseen. Lisää hiiva, suola, suola, kardemumma ja kananmuna maitoon. Sekoita. Alusta jauhot  taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi voi
2. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään 30 min
3. Kaada taikina jauhotetulle tasollle ja vaivaa ilmakuplat  pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, 25x 60cm. Levitä täyte levylle ja rullaa levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla pituussuunnassa kahtia
4. Kieputa puolikkaat toistensa ympäri leikkuupinta ylöspäin. Laita rulla kranssiksi, ja nipista taitos kiinni
5. Anna kransiin kohota liinalla peitettynä vähintään 30 min
6. Voitele kranssi kananmunalla ja paista 200-asteessa 25-30 min

Valmistusaika: 30 min + kohottaminen 2x30 min + paistaminen 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti