PIHVIT PORONJAUHELIHASTA
(12 isoa pihviä)
3/4 dl korppujauhoja
1 dl kuivattuja karpaloita
tuoretta timjamia
2 salottisipulia
suolaa, mustapippuria
1 dl kermaa
800g poron jauhelihaa
400g sika-nauta jauhelihaa
*
rypsiöljyä paistamiseen
1. Hienonna karpalot. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjami
2. Kuullota sipuli rypsiöljyssä
3. Yhdistä korppujauhot, karpalot, timjami, kuullotettu sipuli ja kerma, lisää jauhelihat ja mausteet, sekoita taikinaksi
4. Muotoile reiluja pihvejä ja paista hyvä väri molemmin puolin. Voit paistaa pihvit kypsiksi asti pannulla tai nostaa 150 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi kypsymään loppuun. Poronliha otti kypsyäkseen kauemmin kuin tavalliset (sika)naudanlihapihvit olisivat tarvinneet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti