perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukalaa

Vaikka ostan suurimman osan joulun kalanpöydän kaloista työpaikallani vierailevalta länsi-uusimaalaiselta kalakauppiaalta, tavallisesti myös teen ainakin graavilohta itse. Toisinaan perinteistä ilman kummallisempia mausteita ja toisinaan jotain ihan uutta. Nyt on  vuorossa perinteinen vuosi, tosin pienellä sävytyksellä. Limetti myös kypsyttää kalaa, joten tämä versio sopii hätäisellekin.


LIMETTI-GRAAVILOHI

500g lohta
1 1/2  rkl merisuolaa
1 tl hienoa sokeria
1 limetti
tuoretta tilliä

1. Poista lohifileestä ruodot
2. Raasta limetin kuori ja purista mehu
3. Levitä lohen pinnalle suola, sokeri ja raastettu limetin kuori. Pirskota pinnalle limetin mehua. Laita lohifileen pinnalle muutama tillinoksa. Kääri lohifilee tiiviisti voipaperiin ja laita painon alle jääkaappiin vuorokaudeksi
4. Posta lohifileen pinnalta tillit ja pyyhi irtoavat mausteet pinnalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti