FILEE WELLINGTONIN TAPAAN
n. 1kg naudan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä
1 rkl dijonsinappia
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
(vettä liottamiseen)
1 porkkana
1 lehtisellerinvartta
10 cm pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
200g parmankinkkua viipaleina
500g voitaikinaa
(vähän enemmän mikäli teet koristeita)
2 kananmunan keltuaista
2. Valmista ensin täyte. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna. Leikkaa sellerinvarret pieniksi kuutioiksi. Lämmitä paistinpannu, lisää öljyä ja paista vihanneskuutioita viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Purista sienistä vesi pois (säästä pikku tilkka) ja hienonna sienet ja lisää pannulle. Sekoita ja paista hetki, lisää säästetty liotusvesi ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Mausta ja nosta jäähtymään
3. Ota voitaikina sulamaan
4. Käytä sisäfileestä paksuin keskiosa, leikkaa kalvot pois. Paista fileeseen nopeasti väri. Levitä työlaudalle suolaa ja pippuria ja rullaa mausteet fileeseen. Anna fileen jäähtyä
5. Laita työlaudalle kelmua ja levitä parmankinkkuviipaleet kelmulle (fileen pitäisi mahtua rullautumaan viipaleisiin). Levitä sienikasvisseos parmankinkkuviipaleille
6. Levitä fileelle kauttaaltaan dijonsinappia ja nosta filee sienikasvisseoksen päälle. Ota kelmun reunasta kiinni ja kääri parmankinkku ja sieniseos tiiviisti fileen ympärille. Kääri kelmun päät kierteelle, jotta rulla pysyy kasassa. Nosta jääkaappiin 20 minuutiksi
7. Kauli voitaikina jauhotetulla alustalla isoksi nelikulmion muotoiseksi levyksi. Poista kelmu fileen ympäriltä ja nosta voitaikinalevyn keskelle. Peitä filee kauttaaltaan voitaikinalla. Sulje saumakohdat vedellä. Käännä ympäri niin, että sauma jää alapuolelle ja nosta uunipellille. Voitele kauttaaltaan munalla. Tässä vaiheessa voit lisätä koristeet. Nosta kylmään 15 minuutiksi
Koristeet ennen uuniinmenoa |
8. Tee pintaan muutaman hyöryreikä ja laita fileeseen paistolämpömittari. Säädä lämpö 59-asteeseen, jos pidät punaisesta lihasta ( 69, jos haluat täysin kypsää lihaa) ja paista ensin 200-asteessa 20 minuuttia ja alenna lämpöä 180-asteeseen, ja jatka paistamista kunnes mittari näyttää haluttua lämpöä. Anna levätä uunista ottamisen jälkeen 15 minuuttia ennen viipaleiksi leikkaamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti