SAVUSTETTUA PORON SISÄPAISTIA, KARPALOKASTIKETTA JA TIKKUPORKKANOITA
SAVUSTETTU PORON SISÄPAISTI
800 poron sisäpaistia
suolaa, mustapippuria
*
voita, rypsiöljyä
*
savustuspussi
2. Poista paistista kalvot ja mausta pinta suolalla ja mustapippurilla
3. Laita paisti savustuspussiin ja uunivuokaan. Paista maksimilämmöllä 15 minuuttia. Ota paisti uunista ja laske uunin lämpötila 200-asteeseen
4. Kuivaa paisti ja ruskista pintaan hyvä väri voin ja rypsiöljyn seoksessa paistinpannulla. Laita paistin kylkeen lihalämpömittari ja nosta paisti uuniin. Kypsennä kunnes sisälämpötila on 58- 62 astetta. Anna paistin levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista
KARPALOKASTIKE
1 prk demi glace-kastikepohjaa
1/2 dl kuohukermaa
2 dl karpaloita
(ohjeessa 3 rkl karpaloviiniä)
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
ripaus suolaa
1 rkl ruskeakastikesuurustetta
MARINOIDUT PORKKANATIKUT
4 isoa porkkanaa
marinadi:
1 appelsiinin mehu
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
5 neilikkaa
2 oksaa timjamia (oma lisäys)
(2 tähtianista ja 20 valkopippuria, jätin pois)
1. Kuori porkkanat ja leikkaa 10 sentin mittaisiksi ohuiksi tikuiksi
2. Kiehauta porkkanat suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi
3. Sekoita marinadin aineet ja kaada kuumat porkkanat sekaan. Anna marinoitua vähintään pari tuntia tai yön yli kylmässä
4. Tarjoile kylmänä lisäkkeenä tai käytä nopeasti kuumalla paistinpannulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti