KATKARAPU-KASVISRULLAT
12 rullaa
6 arkkia filotaikinaa
40g voita
3 rkl seesamiöljyä
täyte:
180g katkarapuja
1 porkkana
pala retikkaa (ohjeessa pinaattia)
1/2 punainen chili
2 rkl seesamiöljyä
2 cm inkivääriä
2 rkl limetin mehua
2 tl kalakastiketta
1 dl hienonnettua kevätsipulia
1/2 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
(ohjeessa korianteria, jota ei nyt kaupasta löytynyt)
tarjoiluun:
chilillä ja limetillä maustettua soijakastiketta
1. Ota filotaikina ja katkaravut sulamaan
2. Valmista täyte
3. Hienonna katkaravut. Kuori ja raasta porkkana ja retikka raastimen karkealla terällä. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Raasta inkivääri
4. Kuumenna pannulla seesamiöljy ja lisää porkkana- ja retikkaraasteet. Paista pari minuuttia. Lisää chili ja inkivääri. Paista pari minuuttia lisää. Lisää hienonnetut katkaravut, mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla. Sekoita kevätsipuli ja yrtit joukkoon
5. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää seesamiöljy joukkoon
6. Levitä filotaikina-arkki pöydälle ja voitele voi-seesamiöljyseoksella. Aseta päälle toinen arkki ja voitele ja laita vielä kolmas arkki päällimmäiseksi. Leikkaa arkit pituussuuntaan saksilla kolmeen osaan ja leveyssuuntaan kahteen osaan
7. Aseta ruokalusikallinen täytettä arkkien alareunaan. Taita reuna täytteen päälle. Voitele arkin sivut voi-seesamiöljyseoksella ja taita keskelle. Kieritä rullalle. Nosta valmiit rullat leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia, kunnes rullat ovat kauniin ruskeita ja rapeita
8. Tarjoile vähän jäähtyneenä dippikastikkeen kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti