JOULUINEN PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOSALAATTI
1 kg tuoreita punajuuria
balsamiviinietikkaa
hunajaa
suolaa, mustapippuria
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
150g pehmeää vuohenjuustoa
3 paksua viipaletta saaristolaisleipää
2 valkosipulinkynttä
valmis salaattisekoitus
(vuonankaali, rucola, punasalaatti)
2. Kuutioi saaristolaisleipä. Puolita valkosipulinkynnet, mutta jätä kuori paikalleen
3. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljy, leipäkuutiot, valkosipulinkynnet ja pari kokonaista timjaminoksaa. Paista leipäkuutiot rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle. Poista valkosipuleista kuoret ja hienonna leipäkuutioiden joukkoon
4. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja nosta tarjoiluvadille
5. Leikkaa vuohenjuusto lohkoiksi. Nostele vielä kuumat punajuuret salaatin päälle, lisää vuohenjuustolohkot, leipäkrutongit. Viimeistele oliiviöljyllä ja timjamilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti