sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukuinen salaatti

Eiliset jauhelihapihvit porosta vaativat lisäkkeeksi jotain yhtä täyteläistä. Koska ollaan jo varsin lähellä joulua kehittelin salaatin, joka sopisi  makujensa puolesta joulupöytäänkin, jos haluaa jotain erilaista perinteisten jouluruokien tilalle. Nyt käytin kiekon hyvää kittipintaista ranskalaista vuohenjuustoa, mutta mikä tahansa pehmeä vuohenjuusto sopii. Salaatti on varsin runsas, joten se käy ateriasta myös ilman lihaa.

JOULUINEN PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOSALAATTI

1 kg tuoreita punajuuria
balsamiviinietikkaa
hunajaa
suolaa, mustapippuria
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
150g pehmeää vuohenjuustoa
3 paksua viipaletta saaristolaisleipää
2 valkosipulinkynttä
valmis salaattisekoitus 
(vuonankaali, rucola, punasalaatti)

1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuurilohkot uunivuokaan ja mausta balsamiviinietikalla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Lorauta päälle vähän oliiviöljyä, ja riivi mukaan  pari timjaminoksaa.  Sekoita hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia, sekoita kerran välissä. Punajuuriin saa jäädä purutuntumaa
2. Kuutioi saaristolaisleipä. Puolita valkosipulinkynnet, mutta jätä kuori paikalleen
3. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljy, leipäkuutiot, valkosipulinkynnet ja pari kokonaista timjaminoksaa. Paista leipäkuutiot rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle. Poista valkosipuleista kuoret ja hienonna leipäkuutioiden joukkoon
4. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja nosta tarjoiluvadille
5. Leikkaa vuohenjuusto lohkoiksi. Nostele vielä kuumat punajuuret salaatin päälle, lisää vuohenjuustolohkot, leipäkrutongit. Viimeistele oliiviöljyllä ja timjamilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti